Tjenester Våre kurs Ressurser og gratismateriale Blogg Om oss Kontakt oss VÅRE KURS Login

Hvordan rangere i søk i Google og i YouTube med video

Uncategorized Dec 11, 2018
 Vi har skrevet om det før, men gode temaer kan ikke beskrives for ofte. Vi har skrevet tidligere om hvorfor du bør bruke både YouTube, Facebook, Instagram og LinkedIn sammen, og det viktigste er å bruke mest tid på de plattformene der du mener at målgruppen din er.

Men la oss hoppe over til hvordan du kan bruke YouTube til å bygge brand, og samtidig trekke inn kunder til dine nettsider. Vi har ofte lest og hørt at man helst ikke skal bruke YouTube-videoer i blogg eller på nettsider, fordi det trekker trafikken vekk fra dine nettsider. Men hvis man isteden bruker YouTube til å trekke kunder inn på dine nettsider, så blir det en helt annen sak. Mange glemmer at YouTube er en søkemotor, og dermed bør du utnytte dette til det fulle og bruke YouTube til å trekke seere inn på dine nettsider, dine landingssider eller i bloggen din.

Video julekalender og video julekort har "tatt av" mer og mer de siste par årene. Men allerede i 2013 publiserte Census Film sin første julekortfilm. Denne videoen rangerer fortsatt på "julekortfilm" på YouTube og i Google-søk.:

 

I 2015 hadde Census Film sin første julekalender på Facebook, og de samme videoene troner fortsatt i Google-søk med  video på "lær videomarkedsføring":

 

Disse videoene har det ikke blitt gjort noe mer med siden de ble lastet opp til YouTube den gangen, men det vi allerede gjorde da, var å optimalisere videoene for søk. Julekortfilmen du så over er en av de videoene som har blitt mest sett på Census Film de siste 28 dagene i skrivende stund. Det betyr at den blir søkt på, og dukker opp i søk.

En rask kikk på YouTube Analytics over de 10 mest populære videoene, så kan man se at denne videoen troner andre plass i skrivende stund:

Videoene Census Film har lagt ut leder alle seere inn på sine nettsider, både via metabeskrivelsen under videoen, men også via klikkbare overleggskort og sluttskjerm. På den måten kan seerne finne ut mer om dine produkter eller tjenester, og få link inn til dine nettsider og finne ut mer om firmaet.

Poenget er at hvis du lærer deg å optimalisere YouTube-kanalen din og YouTube-videoene dine, kan filmene dine for det første bli funnet i søk, både på YouTube og i Google, og dermed vil potensielle kunder bli ledet inn på dine nettsider, landingssider eller blogg.

Hvordan bli funnet i søk med YouTube?

Her skal vi gi deg en rask oppskrift som du kan prøve:

 1. Det aller første du bør gjøre er å gå til Google Keyword Planner og finne ut hvilke søkeord som det er verdt å lage en video av. Vi har sjekket ut ordet "yoga norge" (fordi det er lurt å søke på noe som er litt mer lokalt), og da kom bl.a. disse forslagene opp:   Som du kan se fra forslaget over, så har søketermen "yoga norge" et gjennomsnittlig antall søk på 10.000 - 100.000, og det er ganske bra. Men konkurransen er middels stor, noe som gjør at akkurat det vil være vanskeligere å rangere på den søkefrasen. Hvis du derimot ser på søkefrasen "yoga øvelser", som har et søkevolum på 1.000 - 10.000 søk per måned, og har lav konkurranse, så betyr det at det kan være en søketerm det kan være lurt å begynne med. 1.000 - 10.000 søk per måned betyr at det kan være fra 1.000 potensielle kunder for deg der ute.

 2. Når du vet hvilket søkefrase som det er en del søk på, da lager du videoen som inneholder akkurat den søkefrasen. Den beste måten å lage en slik video på kan du lære i vårt nye kurs YouTube for bedrifter, som starter opp 15. februar 2019. Men hvis du vil være med å teste det ut før lansering, så kan du melde deg som VIP-kunde allerede nå, og få tilgang fra 15. januar!

 3. Når videoen er laget, så laster du den opp til YouTube. Sørg for å få med søkefrasen i tittelen til videoen, men også i de 25 første ordene i metabeskrivelsen under videoen. Metabeskrivelsen bør forøvrig ha minst 250 ord, og du bør gjenta søkefrasen på en naturlig måte i teksten 3-4 ganger.

 4. Ha med linker til din nettside og dine andre sosiale mediesider i metateksten. På den måten gir du dine potensielle seere muligheten til å bli kjent med deg, og du vil bygge merkevaren din bedre.

 5. Sørg for å få med tagger i videoen! For både Videomarkedsskolen og Census Film sine videoer dukker opp fra relaterte videoer, og det er gjerne her du får flere seere inn på dine videoer.

 6. Når du har lagt ut videoen dine, og optimalisert den med tittel, metatekst og tagger, så er det på tide å sende ut varsler til alle dine epost-abonnenter om at du har lagt ut en ny video. Sørg for at videoen er en video som bringer verdi til dine potensielle kunder.

  Du må sørge for å få visninger til videoen din. Så mange som mulig! Link til videoen din i epost-signaturen, legg den ut på spørsmål- og svarsider, lag en videoblogg med den, og del den i sosiale medier der du kan.

 

Nå har du fått en rask oppskrift på hvordan du kan optimalisere videoen din for YouTube. Men det er så mye mer du kan gjøre med dette!

I vårt nye kurs YouTube for Bedrifter kan du lære mye mer! Her vil du f.eks. kunne lære:

 1. Hvordan du lager gode miniatyrbilder som trigger seere og som utmerker seg i søk.

 2. Hvordan du kan optimalisere YouTube-kanalen din slik at den ser profesjonell ut, og blir funnet i søk.

 3. Enda mer om video søkemotoroptimalisering, slik at din video kan komme øverst i søk både på YouTube og etter hvert i Google

 4. Hvordan du planlegger og strukturerer videoinnholdet ditt, slik at du også får mini-snutter til andre sosiale medier, bilder, podcast og tekster. Med god planlegging og struktur vil du kunne oppleve å få mindre å gjøre, samtidig som videoene vil jobbe for deg mens du har fri.

Høres dette interessant ut? Meld deg opp her i dag!

Close

50% Complete

Du er snart der!

Fyll inn navn og epost for å melde deg på vårt nyhetsbrev. Du vil motta jevnlige, men relevante eposter med tips og triks om video og markedsføring.

Dine opplysninger er trygge hos oss! Les mer i vår personvernpolicy her.