Tjenester Våre kurs Ressurser og gratismateriale Blogg Om oss Kontakt oss VÅRE KURS Login

Er du bekymret for livesendinger? Hopp i det!

 

 

Har du noen gang hoppet før du var helt klar? Vi har gjort det, og det er slett ikke alltid det går helt knirkefritt. Men er det så farlig å gjøre feil? Ikke hvis man gjør det av og til, og hvis man kan le av det etterpå. Og så kanskje lære av det og gjøre det litt annerledes neste gang. Vel, i denne livesendingen gikk ikke alt som det skulle, men vi har likevel fått veldig fine tilbakemeldinger på sendingen i ettertid. Tusen takk for det!

Livesendinger med testing av utstyr:

I denne livesendingen skulle vi teste ut et genialt "alt-i-ett" livestreamingsutstyr, nemlig Marantz Turret.  Etter at livesendingen var ferdig fant vi ut at vi ikke hadde satt kameraet til studiosettet til å filme meg, det aktive kameraet var det innebygde kameraet fra MacBook Pro. Først et stykke ut i sendingen fant jeg ut at jeg ikke brukte det riktige kameraet. Men det er kanskje ikke så rart når jeg hadde 3 ulike kameraer jeg vekslet mellom i denne sendingen.

Ta en kikk på opptaket av livesendingen, så kan du se selv: 

 


Regel 1: Presenter det du skal snakke om først

Denne regelen har jeg egentlig ganske godt innunder huden, men i denne livesendingen begynte jeg rett på sak og hadde i tillegg altså ikke det riktige kameraet aktivt. Jeg burde ha presentert produktet aller først, og så begynt å demonstrere produktet etterpå. Eksempelvis kunne jeg ha sagt: "I dag skal vi se på DENNE..."


Sørg for å ha nok lys

Jeg så også i ettertid at jeg med fordel kunne ha skrudd opp lysstyrken mer. I løpet av sendingen varierte vi lysstyrken for å vise frem hvilke valgmuligheter det var for å regulere lyset, men vi kunne med fordel hatt sterkere lys gjennom hele sendingen likevel. Hovedpersonen forsvinner gjerne litt i sendingen hvis det ikke er nok lys, og hvis det ikke er nok kontrast i forhold til bakgrunnen. Noen ganger kan det også være lurt å bruke flere lyskilder, noe vi kan komme tilbake til senere.

Pass på bruken av ringlys når du har briller

Hvis du bruker ringlys og har briller, så bør du passe på gjenskinnet i brillene. Nå kan det kanskje se ut som om jeg er veldig selvkritisk her. Men jeg er faktisk ikke det, jeg synes det er litt morsomt at jeg ser litt ut som en alien på grunn av gjenskinnet. Og det er vel fint at du kan lære av Videomarkedsskolens feil? Tipset er å enten ta av brillene eller se om du kan plassere ringlyset og kameraet litt annerledes.

Men selvsagt - prøv å hoppe i det og ikke vær altfor selvkritisk!

Dette er virkelig den aller viktigste regelen når det gjelder livesendinger og video generelt. Det du kan gjøre er å ta deg tid til å teste ut litt først. Både på Facebook og YouTube kan du prøve å sende live privat til deg selv på din egen profil, eller kanskje du er med i en gruppe der du har lyst til å prøve deg litt? Videomarkedsskolen har opprettet en egen Facebook-gruppe der du kan øve deg. Bli med da vel, her kan du diskutere og prøve deg frem sammen med andre.

Ny livesending med unboxing er på gang!

Mandag 25. juni prøver vi en ny livesending - denne gangen på YouTube. Sendingen vil finne sted her kl 13:00.  Det vil forøvrig skje en del med vår YouTube-kanal fremover, så abonner gjerne på oss der for å få med deg de nyeste videoene vi legger ut. Vi tar for oss Marantz Turret nok en gang i denne livesendingen. Da går vi grundigere til verks, og ser på alle mulighetene  til dette studiosettet. Vi håper at det vil bli enklere for deg å finne ut om dette er noe for deg eller ikke. Vi oppdaterer bloggposten etter at livesendingen har funnet sted.

Håper dette var nyttige tips for deg!

Hilsen Katrine Gjærum i Videomarkedsskolen

Close

50% Complete

Du er snart der!

Fyll inn navn og epost for å melde deg på vårt nyhetsbrev. Du vil motta jevnlige, men relevante eposter med tips og triks om video og markedsføring.

Dine opplysninger er trygge hos oss! Les mer i vår personvernpolicy her.