Tjenester Våre kurs Ressurser og gratismateriale Blogg Om oss Kontakt oss VÅRE KURS Login

Hvordan lage video i 2023?

Hvordan lage video i 2023? Ny teknologi gir nye muligheter!

Det å stadig følge med på nye trender i video og videoproduksjon kan være utfordrende. Men selv om det skjer ny utvikling, er det så stor forskjell på videoer i 2023 enn før? Det kan du finne ut i denne videoen, der vi tar for oss de nyeste teknologiene og verktøyene for å skape engasjerende videoer i 2023.

 

Nye trender og kunstig intelligens

I denne videoen gir vi deg 5 tips til hvordan du kan bruke video smart i 2023. AI, eller kunstig intelligens har kommet for fullt, noe vi også nevner i denne videoen:

 

 

Hopp direkte til det du er interessert i:

1. Introduksjon til temaet: Hvordan lage video i 2023?
2. Tips 1: Bruk av kunstig intelligens i videoer
3. Tips 2: Kortformat video - Tik Tok, Instagram Reels og YouTube Shorts
4. Hvordan tjene penger med YouTube Shorts? Nytt i 2023: YouTube tar Shorts inn i AdSense
5. Tips 3: Lag gode...

Les mer...

Hvordan redigere video enklere i 2022-2023?

videoredigering Nov 14, 2022

Hvordan redigere video enkelt i 2022-2023?

Synes du videoredigering er noe ordentlig slit? Da har du kommet til rette sted. For her får du våre beste tips til videoredigering.

 

Et godt forarbeid og filmingen vil gjøre jobben MYE enklere!

En viktig forutsetning som alltid vil gjelde for alle videoer, og alle poster generelt, er:

  • Hva er målet med videoen?

Mange bare poster videoer på måfå, litt i blinde egentlig, og håper at "kanskje noen ser videoen min"?

Og det er selvfølgelig helt greit å bare teste ut om videoen vil treffe noen, men det kan bli mye bortkastet tid, hvis du ikke har noenlunde grep om målet med videoen.

 

1. Målet med videoen

  • Skal du poste en video for gøy, kanskje for å følge en trend? F.eks. Tik Tok, Reels eller Shorts? Hva tenker du at den videoen skal gjøre for bedriften? Gi mange visninger? Nå ut til mange? Gi salg?
  • Hvilke...
Les mer...

Hvordan få musikk på Instagram Reels hvis du ikke har fått tilgang?

Har du hørt om Instagram Reels? Det er det nyeste som har kommet på videofronten i Instagram, og det er rett og slett Instagram som prøver å etterligne Tik Tok.

Hva dreier så Reels seg om da? Det dreier seg om korte videosnutter du kan spille inn, gjerne med musikk, som du kan finne i musikkbiblioteket på Instagram, eller du kan spille inn korte videosnutter på enten 15 eller 30 sekunder med din egen stemme.

Du leste at jeg sa at du kan bruke musikk fra Instagram, ikke sant? Men hvordan få musikk på Instagram Reels hvis du faktisk ikke har fått tilgang til musikken? 

Det er frustrerende!

Det ER lurt å ta i bruk Instagram Reels, fordi alt som er nytt på de sosiale medieplattformene gis massiv eksponering av SOME-plattformene selv. Og akkurat nå pusher Instagram akkurat disse Reels-videoene, nettopp for å gå i konkurranse med Tik Tok.

Du bør slenge deg med på den...

Les mer...

Våg å være sårbar!

Å være sårbar i business er noe av det modigste og dristigste du gjør

Det er ikke så altfor mange som snakker om det. Men når livet kommer i veien for deg, og du opplever motgang, så kan det være smart å dele det. Innen rimelighetens grenser selvfølgelig. Og det å være sårbar trenger ikke å bety at du er indisponibel, og det er ikke mangel på styrke eller mot.

Tvert imot kan det å være sårbar være et kraftverktøy i din verktøykasse. De fleste av oss liker å kle oss i rustninger, men på baksiden av den rustningen er det ikke sikkert at du EGENTLIG er sterk. Fordi rustningen kan være en fasade, og med en gang fasaden får et hakk, kan det oppleves som om du blottstilles til spott og spe for verden. I alle fall kan det oppleves sånn.

Jeg liker også å vise at jeg er sterk. At jeg lykkes. At alt er bra. At jeg...

Les mer...

Hvordan tjene penger med YouTube?

Myter og fakta om inntektsstrømmer på YouTube

Visste du at det finnes flere inntektsstrømmer med YouTube? Det er mange som tror at de eneste inntektene man kan få på YouTube er via annonseinntekter.

Men hvor mye vil du tjene på annonseinntekter? Det er ikke mye! Derfor kan du se videoen under, og også lese mer om hvilke andre - og mye bedre inntjeningsmuligheter du har med YouTube-videoene dine som kan bli funnet i søk om og om igjen!

Hva kan du tjene på reklameinntekter på YouTube?

  • Du må først og fremst være medlem av YouTubes partnerprogram, som innebærer at du må ha minst 1000 abonnenter OG 4000 timers seertid per år. Det betyr at du må stå på litt, og ikke bare få abonnenter, men få folk til å se mest mulig på videoene dine!

  • Når du har blitt YouTube partner, tjener du penger per 1000 visninger av videoene dine. Da...
Les mer...

Slik redigerer du videoene dine på mobilen med InShot

Slik redigerer du videoene dine med InShot

Artikkel skrevet av: Katrine Gjærum 
Sist oppdatert: 15. mai 2021

 

Hvis du har lyst til å lære deg enkel redigering med video på mobilen, ta en kikk på videoen under.

Vi i Videomarkedsskolen har testet ut flere apper for redigering på mobiltelefonen, og de ulike appene har forskjellige vanskelighetsgrader. De har også ulike styrker og svakheter.

Se noen av de andre appene vi har testet ut her.

 

Her har vi laget en ny video med den siste oppdateringen for InShot 2020 / 2021:

 


InShot er en så enkel og intuitiv redigeringsapp, at vi trekker den frem igjen og igjen. Dette er en av de enkleste appene vi har prøvd, og den har også mange muligheter du kan bruke, både med fargefilter, tekst, musikk, hastighet på klipp, spille videoen i revers, lydkorrigering, stickers og GIF'er blant annet.

 

I videoen over går vi gjennom InShot, og du...

Les mer...

Hva slags videoinnhold vil fungere best i 2021?

Hva slags videoinnhold vil fungere best i 2021?

Vi har akkurat krabbet oss inn i 2021, og selv om mange gledet seg til å bli ferdig med 2020, så startet ikke 2021 så veldig bra heller...

Men det betyr ikke at ikke 2021 kan bli et bra år! I alle fall kan det for deg og din bedrift bli et bra videoår, på den ene og den andre måten!

Så hva slags videoinnhold vil fungere best i 2021? Alt avhenger selvfølgelig av hvem du prøver å nå ut til, hvilke kanaler de befinner seg i, hva slags bedrift du har, og hvilke ressurser du vil legge i det.

Men vi vil påstå at video passer for alle bransjer! Men det betyr ikke nødvendigvis at det for deg bare er å skyte noe video, laste det opp til Facebook, Instagram e.l. og håpe at noen vil se videoen. Du må, som i all annen markedsføring, tenke ut en plan med innholdet ditt.

Men i denne videoen vi nylig har lastet opp på...

Les mer...

Hvordan lage videoer med mobiltelefonen din, slik at de ser proffere ut? (Videoserie)

Hvordan lage video med mobiltelefonen din?

Hvordan lage video med mobiltelefonen din? Og hvordan filmer og redigerer du video på best mulig måte?

Jeg vil likevel poengtere at det aller viktigste er budskapsformidlingen din, og ikke bare det tekniske å lage en bra video. Og video er et viktig verktøy for deg å formidle budskapet ditt med. Men det betyr også at det er viktig å skille seg ut med kvalitetsmessig bra video. Fordi da ser det ut som om du mener alvor. At du er profesjonell. Derfor får du noen av våre "hands on" beste tips her.

I denne videoserien lærer du hvordan du lager proffere videoer med mobiltelefonen. Vi går også gjennom innstillinger, redigering og publisering av videoene dine for å oppnå best mulig resultat.

Det er viktig at videoene dine ser bra ut. Det betyr at de bør se klare og skarpe ut, slik at de fremstår mer profesjonelle ut, og bygger opp...

Les mer...

Lyssetting av film og video. Hvordan lyssette videoene dine slik at de ser bra ut?

Hvordan lyssette video for best mulig resultat?


Lyssetting av video kan være en kunst, det er ingen tvil om det

Men hvordan kan du få bra lys i videoene dine?

Her viser vi deg effektiv lyssetting av videoene dine når du filmer med mobiltelefon.

Profesjonelle filmprodusenter legger mye ære i god lyssetting, fordi det er viktig for både stemning og den totale stemningeni filmen.

I videoen under kommer vi med noen enkle tips til hvordan du kan få best mulig lys på videoene dine dersom du vil lage videoer selv, og hvis du lager video med mobiltelefonen.

Det enkleste er å filme foran et vindu. Dagslys gir et godt lys, og som regel ser det fint og naturlig ut.

Men noen ganger kan det være fint å ha muligheten til å styre lyset selv. Det er nemlig noen ting man skal tenke litt over hvis man bruker dagslys som lyskilde.

Se dette "in action" i denne videoen, og se gjerne hele...

Les mer...

Hvordan lage YouTube thumbnail med Canva?

 

Vet du hvor viktig en god thumbnail på YouTube er? Og vet du hvordan du enkelt kan lage thumbnail design med Canva?

Det som virkelig kan forenkle arbeidsflyten når du skal designe ting som oppstartsbilde eller thumbnail, er designprogrammet Canva. Grunnen til det er fordi du får ferdige maler som du kan bruke.

Se gjerne mer om det i videoen under:

 

 

I videoen viser jeg deg hvordan du kan designe thumbnails med Canva. Jeg viser også hvordan du kan lage thumbnails for Instagram, Facebook og andre sosiale medier f.eks.

På YouTube er det viktig å ha med ansikter i dine thumbnails / oppstartsbilder. Oppstartsbildet bør være tiltalende, og thumbnailen bør fortelle noe om hva videoen handler om. Det er også viktig å ha stor og forklarende tekst på bildet.

I en annen video forklarer jeg også hvordan du kan lage fin kanalgrafikk til YouTube-kanalen din, som er...

Les mer...
1 2
Close

50% Complete

Du er snart der!

Fyll inn navn og epost for å melde deg på vårt nyhetsbrev. Du vil motta jevnlige, men relevante eposter med tips og triks om video og markedsføring.

Dine opplysninger er trygge hos oss! Les mer i vår personvernpolicy her.