Tjenester Våre kurs Gratismateriale Blogg Om oss Kontakt oss VÅRE KURS Login

Hvordan lage videoer med mobiltelefonen din, slik at de ser proffere ut? (Videoserie)

Uncategorized Aug 18, 2020
 

Hvordan lage video med mobiltelefonen din?

Hvordan lage video med mobiltelefonen din? Og hvordan filmer og redigerer du video på best mulig måte?

Jeg vil likevel poengtere at det aller viktigste er budskapsformidlingen din, og ikke bare det tekniske å lage en bra video. Og video er et viktig verktøy for deg å formidle budskapet ditt med. Men det betyr også at det er viktig å skille seg ut med kvalitetsmessig bra video. Fordi da ser det ut som om du mener alvor. At du er profesjonell. Derfor får du noen av våre "hands on" beste tips her.

I denne videoserien lærer du hvordan du lager proffere videoer med mobiltelefonen. Vi går også gjennom innstillinger, redigering og publisering av videoene dine for å oppnå best mulig resultat.

Det er viktig at videoene dine ser bra ut. Det betyr at de bør se klare og skarpe ut, slik at de fremstår mer profesjonelle ut, og bygger opp...

Les mer...

Lyssetting av film og video. Hvordan lyssette videoene dine slik at de ser bra ut?

lage video lyssetting Mar 07, 2020

Hvordan lyssette video for best mulig resultat?


Lyssetting av video kan være en kunst, det er ingen tvil om det

Men hvordan kan du få bra lys i videoene dine?

Her viser vi deg hvordan du kan lyssette videoene dine på flere måter når du filmer med mobiltelefon.

Profesjonelle filmprodusenter legger mye ære i god lyssetting, fordi det er viktig for både stemning og den totale stemningeni filmen.

I videoen under kommer vi med noen enkle tips til hvordan du kan lyssette videoene dine dersom du vil lage videoer selv, og hvis du lager video med mobiltelefonen.

Det enkleste er å filme foran et vindu. Dagslys gir et godt lys, og som regel ser det fint og naturlig ut.

Men noen ganger kan det være fint å ha muligheten til å styre lyset selv. Det er nemlig noen ting man skal tenke litt over hvis man bruker dagslys som lyskilde.

Se dette "in action" i denne videoen, og se gjerne hele...

Les mer...

Hvordan lage YouTube thumbnail med Canva?

 

Vet du hvor viktig et godt oppstartsbilde på YouTube er? For den saks skyld også på Facebook og Instagram?

Det som virkelig kan forenkle arbeidsflyten når du skal designe ting som oppstartsbilde eller thumbnail, er online designprogrammet Canva. Grunnen til det er fordi du får ferdige maler som du kan bruke.

Se gjerne mer om det i videoen under:

 

 

I videoen viser jeg deg hvordan du kan designe dette oppstartsbildet. Jeg viser også hvordan du kan lage oppstartsbilde for Instagram, noe du også kan bruke på Facebook f.eks.

Har du sjekket din klikkrate i YouTube analytics? Det gjennomgår jeg også i videoen over. 

Det er viktig å ha med ansikter på slike thumbnails. I alle fall bør oppstartsbildet være tiltalende, og fortelle noe om hva videoen handler om. Det er også viktig å ha stor og forklarende tekst på bildet.

I en annen video forklarer jeg også...

Les mer...

Hvordan rangere i søk i Google og i YouTube med video

Uncategorized Dec 11, 2018
 Vi har skrevet om det før, men gode temaer kan ikke beskrives for ofte. Vi har skrevet tidligere om hvorfor du bør bruke både YouTube, Facebook, Instagram og LinkedIn sammen, og det viktigste er å bruke mest tid på de plattformene der du mener at målgruppen din er.

Men la oss hoppe over til hvordan du kan bruke YouTube til å bygge brand, og samtidig trekke inn kunder til dine nettsider. Vi har ofte lest og hørt at man helst ikke skal bruke YouTube-videoer i blogg eller på nettsider, fordi det trekker trafikken vekk fra dine nettsider. Men hvis man isteden bruker YouTube til å trekke kunder inn på dine nettsider, så blir det en helt annen sak. Mange glemmer at YouTube er en søkemotor, og dermed bør du utnytte dette til det fulle og bruke YouTube til å trekke seere inn på dine nettsider, dine landingssider eller i bloggen din.

Video julekalender og video julekort har...

Les mer...

Facebook eller YouTube? Hvorfor du skal si "ja takk, begge deler" i videomarkedsføring

 

De aller fleste vet at Facebook og YouTube er konkurrenter. Og i Norge er det ganske vanlig at folk bruker mye tid på Facebook og Instragram. Som kjent eies Instagram av Facebook. YouTube er verdens største videoplattform og samtidig verdens nest største søkemotor, eid av Google som jo er verdens største søkemotor.  Så når vi nevner dette, så skjønner du kanskje at nøkkelordet "søk" er viktig her?

I Norge er det ikke så mange bedrifter som bruker alle mulighetene som finnes med YouTube. Ved å ta dette stadig mer i bruk, kan du gjøre nettopp det til din fordel.


Så når folk spør: "Hvor skal vi poste videoer, på Facebook eller YouTube". Da vil vi gjerne si: "Begge deler". Eller for den saks skyld: "Flere deler". Fordi vi snakker her både om kortsiktige og langsiktige strategier.


Haren og skilpadden

For å best...

Les mer...

Livestreaming - hvilken programvare skal jeg bruke

Livesendingen fra bildet over er fra intervju med Jonas Berglund som skal gå på rulleskøyter fra Jessheim til Runde for å plukke søppel. Livesendingen har per 10. juli 2018 fått over 2000 visninger, og 18 delinger, og har bl.a. bidratt til førstesideoppslag på Romerikes Blad. Flere lokalaviser langs ruten er interesserte også. Vi boostet posten for 17 kroner, men ellers har den bare "levd sitt liv" og blitt spredt organisk. Du kan se selve livesendingen her.

 

Hvilken programvare bør du bruke til livesendinger?

Vi får ofte dette spørsmålet. Hvilken programvare er best å bruke til Facebook Live eller YouTube Live? Eller hva om jeg har lyst til å sende live fra nettsiden min?

Hva er målet med livesendingene?

Akkurat som med video, så må man også stille seg spørsmålet hva som er målet med livesendingene, og hva du ønsker at...

Les mer...

Er du bekymret for livesendinger? Hopp i det!

 

 

Har du noen gang hoppet før du var helt klar? Vi har gjort det, og det er slett ikke alltid det går helt knirkefritt. Men er det så farlig å gjøre feil? Ikke hvis man gjør det av og til, og hvis man kan le av det etterpå. Og så kanskje lære av det og gjøre det litt annerledes neste gang. Vel, i denne livesendingen gikk ikke alt som det skulle, men vi har likevel fått veldig fine tilbakemeldinger på sendingen i ettertid. Tusen takk for det!

Livesendinger med testing av utstyr:

I denne livesendingen skulle vi teste ut et genialt "alt-i-ett" livestreamingsutstyr, nemlig Marantz Turret.  Etter at livesendingen var ferdig fant vi ut at vi ikke hadde satt kameraet til studiosettet til å filme meg, det aktive kameraet var det innebygde kameraet fra MacBook Pro. Først et stykke ut i sendingen fant jeg ut at jeg ikke brukte det riktige kameraet. Men det er...

Les mer...

Interaktiv video - video med klikkbare punkter for salg av varer og tjenester

 

Har du tenkt på hvilke muligheter som finnes med interaktiv video? Interaktiv video gir helt nye muligheter til alle som ønsker bruke video til å selge varer eller tjenester. I denne videoen som ble publisert i Census Films julekalender kan du se hvordan interaktiv video fra Wirewax med klikkbare punkter, eller"hotspots" fungerer:

 

 

Det er en fantastisk mulighet som åpner seg når du kan tilby kunden en videohistorie med klikkbare punkter. Disse klikkbare punktene gir kunden mulighet til å se de ulike produktene eller tjenestene, for så å klikke på dem for å finne ut pris, eller bare få mer informasjon.

Gi kundene gjerne oppskrifter, små bruksanvisninger, eller send dem til en blogg eller nettside via de klikkbare punktene.

Det som er nytt med disse interaktive videoene fra Wirewax, er at de nå også kan integreres med Facebook Instant Articles, Instagram og...

Les mer...

Video er bra - og bedre når du har et mål!

 

Stadig flere forstår at video er en viktig del av markedsføringen. Video tar over mer og mer. I følge Forrester Research er det 50 ganger lettere å få en førstesidevisning på Google med video enn uten.

YouTube, som er verdens nest-største søkemotor, har mer enn 1 milliard unike brukere i måneden. Begge disse er ganske sterke tall. Du finner mer på for eksempel https://www.virtuets.com/45-video-marketing-statistics/


Men du bør ikke bare ta frem mobilen og skyte en kjapp video, publisere og håpe på mange visninger, langt mindre at disse skal klikke gjennom til kjøp hos deg, hvis du ikke har et mål.


Som med det meste annet her i verden må du ha et mål for det du gjør.


Hva er årsaken til å lage en video for bedriften din? Utover ren oppmerksomhet - som ikke gir noe mer enn det.

Skal du:

  1. Introdusere bedriften til nye målgrupper, eller...
Les mer...

3 myter om YouTube og hvorfor YouTube spiller en stor rolle for å drive trafikk inn til dine nettsider

YouTube er verdens nest største søkemotor. Hvorfor ikke benytte kanalen til å få trafikk inn til dine nettsider?

Det er flere myter om YouTube, og i denne artikkelen tar vi for oss tre av dem.

Den første myten er at YouTube for det meste brukes av gamere, popstjerner, til kattevideoer og videobloggere for å lage virale videoer. Selv om dette til dels er riktig, er potensialet med å bruke YouTube mye mer enn dette.

Det er ikke uten grunn at over 100 av de største globale merkevarene bruker YouTube for branding og tilstedeværelse. Med å bygge opp egen YouTube-kanal og samtidig sørge for å legge ut videoer hyppig, vil man kunne bygge tillit og autoritet, og dermed også bringe inn trafikk til egne nettsider og bygge varme leads, vel og merke hvis man gjør dette riktig.

Den andre myten er at YouTube video tar trafikken vekk fra nettsider og inn til YouTube. Dette kan delvis stemme,...

Les mer...
Close

50% Complete

Du er snart der!

Fyll inn navn og epost for å melde deg på vårt nyhetsbrev. Du vil motta jevnlige, men relevante eposter med tips og triks om video og markedsføring.

Dine opplysninger er trygge hos oss! Les mer i vår personvernpolicy her.