Tjenester Våre kurs Ressurser og gratismateriale Blogg Om oss Kontakt oss VÅRE KURS Login

Hvordan lage videoer med mobiltelefonen din, slik at de ser proffere ut? (Videoserie)

Hvordan lage video med mobiltelefonen din?

Hvordan lage video med mobiltelefonen din? Og hvordan filmer og redigerer du video på best mulig måte?

Jeg vil likevel poengtere at det aller viktigste er budskapsformidlingen din, og ikke bare det tekniske å lage en bra video. Og video er et viktig verktøy for deg å formidle budskapet ditt med. Men det betyr også at det er viktig å skille seg ut med kvalitetsmessig bra video. Fordi da ser det ut som om du mener alvor. At du er profesjonell. Derfor får du noen av våre "hands on" beste tips her.

I denne videoserien lærer du hvordan du lager proffere videoer med mobiltelefonen. Vi går også gjennom innstillinger, redigering og publisering av videoene dine for å oppnå best mulig resultat.

Det er viktig at videoene dine ser bra ut. Det betyr at de bør se klare og skarpe ut, slik at de fremstår mer profesjonelle ut, og bygger opp om firmaets autoritet.

I denne videoserien lærer du hvordan du lager video med mobiltelefonen, hvordan du redigerer den, og til slutt hvordan du laster opp videoen til YouTube eller andre sosiale medier.

Her på denne siden kan du se hele spillelisten, og i den første videoen viser vi deg hvordan du forbereder filmingen, og hvordan du spiller inn videoen med mobiltelefon:

 

 
Under gjengir vi også mye av det vi gjennomgår i videoserien. Du kan også klikke på titlene under, så kommer du rett til den aktuelle videoen:

1. Hvordan filme på best mulig måte med mobiltelefon?

 • Hvordan lage video: Du kan enkelt lage videoer med mobiltelefonen din. Du begynner med selve mobiltelefonen, et stativ, helst en ekstern mikrofon og dagslys, eller videolamper. Hvis du lurer mer på hva slags utstyr du trenger, kan du laste ned vår utstyrsliste her.
 • Hvordan få de beste innstillingene på mobiltelefonen for video? Gjør deg kjent med videoinnstillingene på mobiltelefonen din. På Android-telefoner finner du innstillingene i kamera-appen. På iPhone går du til innstillinger på telefonen, blar nedover til du finner Kamera, deretter klikker du på Record Video/videoopptak. Velg gjerne den beste høyeste oppløsningen på 24 eller 30 fps (bilder per sekund)

 • Bruk det bakre kameraet på mobilen for best mulig resultat. Det bakre kameraet er det beste kameraet på mobilen. Du kan selvfølgelig bruke det fremre kameraet også, men det blir litt dårligere kvalitet.

 • Få hjelp med filmingen de første gangene. Be en venn om å se etter om videoutsnittet ser bra ut.

 • Naturlig dagslys er det enkleste og det rimeligste. Ikke gjør det altfor vanskelig for deg selv. Bruk naturlig lys der du kan det.

 • Bruk en ekstern mikrofon når du filmer. Det som er noe av det aller viktigste i en video, det er lyden. Last ned utstyrslista vår for å få tips om mikrofoner.

 

2. Hvordan redigere video med mobiltelefonen?

 • Videoredigerings-apper for mobiltelefon: Det finnes flere ulike apper, men i denne videoserien går vi gjennom InShot og Kinemaster. Du kan laste dem ned på Google Play eller i App Store.

 • Fargefiltre, stickers, tekst, musikk. Det meste finner du i appene.

 • Lagre de redigerte videoene dine i god kvalitet. Du vil ha best mulig kvalitet på videoene dine, og da er det lurt å lagre dem i best mulig kvalitet. Hvis videostørrelsen blir veldig stor, bør videoene komprimeres før de lastes opp. Det beste er å komprimere dem på PC. Her kan du laste ned vårt tips til de beste videokomprimererne.

 

 

 

3. Hvordan publisere video med mobiltelefonen?

 • Hvor skal du publisere videoene dine? Dette er det faktisk lurt å tenke over FØR du lager dem. Hva ønsker du å oppnå med videoene dine?

 • Videoer eller livesendinger? Begge deler er lurt, men hva skal du bruke og når. Og er det lurt å laste opp livesendinger fra Facebook til YouTube?

 

 

Trenger du flere tips? Du kan laste ned vår video sjekkliste for bedre utendørs filming her.

 

Vi holder også flere kurs. Det å ta kurs med oss er lurt for å komme raskest mulig i gang med video. Du kan finne ut mye på egenhånd, men å ta kurs med oss vil gi deg snarveien til raskere resultater.

 

Close

50% Complete

Du er snart der!

Fyll inn navn og epost for å melde deg på vårt nyhetsbrev. Du vil motta jevnlige, men relevante eposter med tips og triks om video og markedsføring.

Dine opplysninger er trygge hos oss! Les mer i vår personvernpolicy her.