Tjenester Våre kurs Ressurser og gratismateriale Blogg Om oss Kontakt oss VÅRE KURS Login

Lyssetting av film og video. Hvordan lyssette videoene dine slik at de ser bra ut?

Hvordan lyssette video for best mulig resultat?


Lyssetting av video kan være en kunst, det er ingen tvil om det

Men hvordan kan du få bra lys i videoene dine?

Her viser vi deg effektiv lyssetting av videoene dine når du filmer med mobiltelefon.

Profesjonelle filmprodusenter legger mye ære i god lyssetting, fordi det er viktig for både stemning og den totale stemningeni filmen.

I videoen under kommer vi med noen enkle tips til hvordan du kan få best mulig lys på videoene dine dersom du vil lage videoer selv, og hvis du lager video med mobiltelefonen.

Det enkleste er å filme foran et vindu. Dagslys gir et godt lys, og som regel ser det fint og naturlig ut.

Men noen ganger kan det være fint å ha muligheten til å styre lyset selv. Det er nemlig noen ting man skal tenke litt over hvis man bruker dagslys som lyskilde.

Se dette "in action" i denne videoen, og se gjerne hele videoserien om hvordan lage video med mobilen:

 

  

  • Direkte sollys: Hvis du filmer utendørs, gir direkte sollys gjerne et hardt lys med stor kontrast mellom lys og skygge, og det kan bli til at du myser, og du kan få harde skygger i ansiktet.

  • Altfor lys bakgrunn: Dersom du har en veldig lys bakgrunn kan videoen din bli litt utvisket, og det vil påvirke kvaliteten på videoen din.

  • Skiftende lys. Dersom det er viktig for deg at du har jevnt lys når du filmer utendørs, pass på at du ikke filmer på en dag det er skiftende skydekke. Forskjellen mellom sol og skygge kan være ganske stor, også innendørs.

  • Videostudio: Dersom du eller dere har muligheten til å bygge en videokrok, eller et videostudio, så vil dere få mer kontroll over lyset, og bli mye mer fri i forhold til når du/dere vil filme. Det beste er å ha studioet et sted der det ikke vinduer der lyset kan komme inn fra siden, fordi fordi det kan forstyrre fargetemperaturen på det andre lyset du bruker.

  • Naturlig lys: Når du lyssetter selv, prøv å passe på at lyssettingen ser naturlig ut. Kanskje du skal la lampene lyse opp mot taket istedenfor rett på intervjuobjektet? Det kan nemlig fort bli for mye lys i ansiktet, og det kan se litt unaturlig ut med direkte lys på den som skal filmes.

 

Prøv deg frem litt, og vær villig til å teste ut litt med ulikt lys, og se hva som kan fungere og ikke. Noen liker ringlys, andre liker softbokser. Det finnes mange ulike lamper, så her er det bare å velge hva som blir beste lyssetting for ditt firma.

  

 

 

 

Close

50% Complete

Du er snart der!

Fyll inn navn og epost for å melde deg på vårt nyhetsbrev. Du vil motta jevnlige, men relevante eposter med tips og triks om video og markedsføring.

Dine opplysninger er trygge hos oss! Les mer i vår personvernpolicy her.