Tjenester Våre kurs Ressurser og gratismateriale Blogg Om oss Kontakt oss VÅRE KURS Login

Hvordan tjene penger med YouTube?

Myter og fakta om inntektsstrømmer på YouTube

Visste du at det finnes flere inntektsstrømmer med YouTube? Det er mange som tror at de eneste inntektene man kan få på YouTube er via annonseinntekter.

Men hvor mye vil du tjene på annonseinntekter? Det er ikke mye! Derfor kan du se videoen under, og også lese mer om hvilke andre - og mye bedre inntjeningsmuligheter du har med YouTube-videoene dine som kan bli funnet i søk om og om igjen!

Hva kan du tjene på reklameinntekter på YouTube?

  • Du må først og fremst være medlem av YouTubes partnerprogram, som innebærer at du må ha minst 1000 abonnenter OG 4000 timers seertid per år. Det betyr at du må stå på litt, og ikke bare få abonnenter, men få folk til å se mest mulig på videoene dine!

  • Når du har blitt YouTube partner, tjener du penger per 1000 visninger av videoene dine. Da...
Les mer...

Slik redigerer du videoene dine på mobilen med InShot

Slik redigerer du videoene dine med InShot

Artikkel skrevet av: Katrine Gjærum 
Sist oppdatert: 15. mai 2021

 

Hvis du har lyst til å lære deg enkel redigering med video på mobilen, ta en kikk på videoen under.

Vi i Videomarkedsskolen har testet ut flere apper for redigering på mobiltelefonen, og de ulike appene har forskjellige vanskelighetsgrader. De har også ulike styrker og svakheter.

Se noen av de andre appene vi har testet ut her.

 

Her har vi laget en ny video med den siste oppdateringen for InShot 2020 / 2021:

 


InShot er en så enkel og intuitiv redigeringsapp, at vi trekker den frem igjen og igjen. Dette er en av de enkleste appene vi har prøvd, og den har også mange muligheter du kan bruke, både med fargefilter, tekst, musikk, hastighet på klipp, spille videoen i revers, lydkorrigering, stickers og GIF'er blant annet.

 

I videoen over går vi gjennom InShot, og du...

Les mer...

Hva slags videoinnhold vil fungere best i 2021?

Hva slags videoinnhold vil fungere best i 2021?

Vi har akkurat krabbet oss inn i 2021, og selv om mange gledet seg til å bli ferdig med 2020, så startet ikke 2021 så veldig bra heller...

Men det betyr ikke at ikke 2021 kan bli et bra år! I alle fall kan det for deg og din bedrift bli et bra videoår, på den ene og den andre måten!

Så hva slags videoinnhold vil fungere best i 2021? Alt avhenger selvfølgelig av hvem du prøver å nå ut til, hvilke kanaler de befinner seg i, hva slags bedrift du har, og hvilke ressurser du vil legge i det.

Men vi vil påstå at video passer for alle bransjer! Men det betyr ikke nødvendigvis at det for deg bare er å skyte noe video, laste det opp til Facebook, Instagram e.l. og håpe at noen vil se videoen. Du må, som i all annen markedsføring, tenke ut en plan med innholdet ditt.

Men i denne videoen vi nylig har lastet opp på...

Les mer...

Videomarkedsføring - feil du bør unngå å gjøre

Uncategorized Nov 04, 2020

Videomarkedsføring - gjør du disse 5 feilene?

I denne videoserien går vi gjennom 5 av de mest vanlige feilene bedriftseiere gjør når de markedsfører med video, og hva man kan gjøre med det. I videoene under viser vi deg disse feilene på en morsom og lettfattelig måte.

 

Videomarkedsføring - feil 1: Dårlig kameraføring

I denne videoen viser vi noen vanlige videofeil, som du veldig enkelt kan gjøre noe med. Noe av det første du kan gjøre, er å være obs på hvilken vei du filmer. Filmer du stående eller liggende? Dette har betydning for hvor du publiserer videoen din. Video i stående format egner seg f.eks. ikke så godt på YouTube - med mindre du skal lage YouTube Shorts. Og pass på innrammingen av videoen. Hvor du står i bildet har betydning for sluttresultatet

 

Videomarkedsføring - feil 2:...

Les mer...

Hvordan få musikk på Instagram Reels hvis du ikke har fått tilgang?

Har du hørt om Instagram Reels? Det er det nyeste som har kommet på videofronten i Instagram, og det er rett og slett Instagram som prøver å etterligne Tik Tok.

Hva dreier så Reels seg om da? Det dreier seg om korte videosnutter du kan spille inn, gjerne med musikk, som du kan finne i musikkbiblioteket på Instagram, eller du kan spille inn korte videosnutter på enten 15 eller 30 sekunder med din egen stemme.

Du leste at jeg sa at du kan bruke musikk fra Instagram, ikke sant? Men hvordan få musikk på Instagram Reels hvis du faktisk ikke har fått tilgang til musikken? 

Det er frustrerende!

Det ER lurt å ta i bruk Instagram Reels, fordi alt som er nytt på de sosiale medieplattformene gis massiv eksponering av SOME-plattformene selv. Og akkurat nå pusher Instagram akkurat disse Reels-videoene, nettopp for å gå i konkurranse med Tik Tok.

Du bør slenge deg med på den...

Les mer...

Hvordan lage videoer med mobiltelefonen din, slik at de ser proffere ut? (Videoserie)

 

Hvordan lage video med mobiltelefonen din?

Hvordan lage video med mobiltelefonen din? Og hvordan filmer og redigerer du video på best mulig måte?

Jeg vil likevel poengtere at det aller viktigste er budskapsformidlingen din, og ikke bare det tekniske å lage en bra video. Og video er et viktig verktøy for deg å formidle budskapet ditt med. Men det betyr også at det er viktig å skille seg ut med kvalitetsmessig bra video. Fordi da ser det ut som om du mener alvor. At du er profesjonell. Derfor får du noen av våre "hands on" beste tips her.

I denne videoserien lærer du hvordan du lager proffere videoer med mobiltelefonen. Vi går også gjennom innstillinger, redigering og publisering av videoene dine for å oppnå best mulig resultat.

Det er viktig at videoene dine ser bra ut. Det betyr at de bør se klare og skarpe ut, slik at de fremstår mer profesjonelle ut, og bygger opp...

Les mer...

Lyssetting av film og video. Hvordan lyssette videoene dine slik at de ser bra ut?

lage video lyssetting Mar 07, 2020

Hvordan lyssette video for best mulig resultat?


Lyssetting av video kan være en kunst, det er ingen tvil om det

Men hvordan kan du få bra lys i videoene dine?

Her viser vi deg effektiv lyssetting av videoene dine når du filmer med mobiltelefon.

Profesjonelle filmprodusenter legger mye ære i god lyssetting, fordi det er viktig for både stemning og den totale stemningeni filmen.

I videoen under kommer vi med noen enkle tips til hvordan du kan få best mulig lys på videoene dine dersom du vil lage videoer selv, og hvis du lager video med mobiltelefonen.

Det enkleste er å filme foran et vindu. Dagslys gir et godt lys, og som regel ser det fint og naturlig ut.

Men noen ganger kan det være fint å ha muligheten til å styre lyset selv. Det er nemlig noen ting man skal tenke litt over hvis man bruker dagslys som lyskilde.

Se dette "in action" i denne videoen, og se gjerne hele...

Les mer...

Hvordan lage YouTube thumbnail med Canva?

 

Vet du hvor viktig et godt oppstartsbilde på YouTube er? For den saks skyld også på Facebook og Instagram?

Det som virkelig kan forenkle arbeidsflyten når du skal designe ting som oppstartsbilde eller thumbnail, er online designprogrammet Canva. Grunnen til det er fordi du får ferdige maler som du kan bruke.

Se gjerne mer om det i videoen under:

 

 

I videoen viser jeg deg hvordan du kan designe dette oppstartsbildet. Jeg viser også hvordan du kan lage oppstartsbilde for Instagram, noe du også kan bruke på Facebook f.eks.

Har du sjekket din klikkrate i YouTube analytics? Det gjennomgår jeg også i videoen over. 

Det er viktig å ha med ansikter på slike thumbnails. I alle fall bør oppstartsbildet være tiltalende, og fortelle noe om hva videoen handler om. Det er også viktig å ha stor og forklarende tekst på bildet.

I en annen video forklarer jeg også...

Les mer...

Hvordan rangere i søk i Google og i YouTube med video

Uncategorized Dec 11, 2018
 Vi har skrevet om det før, men gode temaer kan ikke beskrives for ofte. Vi har skrevet tidligere om hvorfor du bør bruke både YouTube, Facebook, Instagram og LinkedIn sammen, og det viktigste er å bruke mest tid på de plattformene der du mener at målgruppen din er.

Men la oss hoppe over til hvordan du kan bruke YouTube til å bygge brand, og samtidig trekke inn kunder til dine nettsider. Vi har ofte lest og hørt at man helst ikke skal bruke YouTube-videoer i blogg eller på nettsider, fordi det trekker trafikken vekk fra dine nettsider. Men hvis man isteden bruker YouTube til å trekke kunder inn på dine nettsider, så blir det en helt annen sak. Mange glemmer at YouTube er en søkemotor, og dermed bør du utnytte dette til det fulle og bruke YouTube til å trekke seere inn på dine nettsider, dine landingssider eller i bloggen din.

Video julekalender og video julekort har...

Les mer...

Facebook eller YouTube? Hvorfor du skal si "ja takk, begge deler" i videomarkedsføring

 

De aller fleste vet at Facebook og YouTube er konkurrenter. Og i Norge er det ganske vanlig at folk bruker mye tid på Facebook og Instragram. Som kjent eies Instagram av Facebook. YouTube er verdens største videoplattform og samtidig verdens nest største søkemotor, eid av Google som jo er verdens største søkemotor.  Så når vi nevner dette, så skjønner du kanskje at nøkkelordet "søk" er viktig her?

I Norge er det ikke så mange bedrifter som bruker alle mulighetene som finnes med YouTube. Ved å ta dette stadig mer i bruk, kan du gjøre nettopp det til din fordel.


Så når folk spør: "Hvor skal vi poste videoer, på Facebook eller YouTube". Da vil vi gjerne si: "Begge deler". Eller for den saks skyld: "Flere deler". Fordi vi snakker her både om kortsiktige og langsiktige strategier.


Haren og skilpadden

For å best...

Les mer...
1 2
Close

50% Complete

Du er snart der!

Fyll inn navn og epost for å melde deg på vårt nyhetsbrev. Du vil motta jevnlige, men relevante eposter med tips og triks om video og markedsføring.

Dine opplysninger er trygge hos oss! Les mer i vår personvernpolicy her.